BOTTICELLITŐL - TIZIANÓIG

Az itáliai festészet két évszázadának remekműveit sorakoztatja fel az új tárlat, amely október végén nyílt a Szépművészeti Múzeumban.
http://iwa.manna.ro/UserFiles/Image/2009/10/29/091028Budapest_Szepmuveszeti_Muzeum_Botticellitol_Tizianoig_Leonardo_Holgy_hermelinnel_Foto_Kanya_Gyongyver.jpgElég nagy horderejű munkát igényelt a kiállítás megszervezése, mert nagyon nagy verseny folyik a legnagyobb remekművekért. A szervezői munka három évet vett igénybe. Alkuk, személyes és szakmai kapcsolatok szövevényének köszönhető, hogy létrejöhetett a kiállítás. Egyes remekműveket a New York-i Metropolitanből, a párizsi Louvre-ból, a madridi Pradóból, a firenzei Uffiziből és még rengeteg más helyről kölcsönözték.
A kiállítás, amely az olasz reneszánsz remekműveit sorakoztatja fel, közel 80 mester 130 alkotását lehet megtekinteni. A kiállításon olyan remekművekkel lehet találkozni, amelyeknek budapesti szereplése, már önmagában is nagy szenzációnak számít. Ilyen remekművek: Tiziano Kesztyűs férfija, Bartolomeo Veneto Florája, Botticelli Virginia története című alkotása, Cossa Férfiképmásaa, a Perugino által festett Francesco delle Opere képmás, stb...

Megjegyzések

  1. Szóljál majd ha lesz szabadidőd és akkor összegyűjtök pár emberkét és elmegyünk a kiállításra.

    VálaszTörlés
  2. Én ma néztem meg. Tényleg kiváló. De érdemes rászánni hosszabb időt, és elbogarászni a képek között. Ja, és ne hétvégén menjetek, gondolom, akkor tömeg van.
    Esetleg a neten meg lehet nézni, mikor van ingyenes tárlatvezetés, én ma egy nagyon jót fogtam ki, Antalffy Péter tárlatvezető személyében. A hallgatóság mondhatni "szétröhögte" magát.

    VálaszTörlés
  3. És még egy tipp: ha neten foglaltok előre jegyet, akkor 2800.-, ha helyben veszitek, 3200.-.

    VálaszTörlés
  4. Az zsír, köszi a tippet, mert akkor 2 üveg sör árát megspóroljuk vele:D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések