Krumplirózsa (Frankie és Jonny)

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 112 perc, 1991
Rendező: Garry Marshall
Író: Terrence McNally
Forgatókönyvíró: Terrence McNally
Zeneszerző: Marvin Hamlisch
Operatőr: Dante Spinotti
Producer: Garry Marshall
Vágó: Jacqueline Cambas, Battle Davis

Szereplők:
Al Pacino (Johnny)
Michelle Pfeiffer (Frankie)
Hector Elizondo (Nick)
Nathan Lane (Tim)
Kate Nelligan (Cora)
A film rövid története
Michelle Pfeiffer alakítja Frankiet, aki egy New York-i kis étteremben dolgozik pincérnőként. Al Pacino játssza Jonny szerepét, aki okirathamisítás miatt börtönben ült, de amikor szabadult, egy hirdetésben talál magának egy állást. Szakácsot keresnek. Ő egyből él a lehetőséggel. A börtön évei alatt szakácsként dolgozott. Könnyen felvették, mert a kormányzó írta alá az ajánlólevelét. Így egy munkahelyen dolgoznak, de csak szép lassan ismerik meg egymást. Jonny egyre jobban belehabarodik Frankie-be. Akinek eddigi életét csak a fájdalmas kapcsolatok jellemezték. Vágyik egy igazi férfira, de ugyanakkor fél is, hogy nem képes majd együtt élni valakivel. Jonny kitartó ember, többször is hibázik, de nem adja fel, még akkor sem, ha Frankie nem hisz a kapcsolatukban, mert úgy gondolja, hogy ők annyira különböznek, mint a rántott és a főtt tojás. Jonny azonban érzi, hogy ők ketten már akkor egy párt képeztek, amikor még nem is ismerték egymást.

Kiragadott mondatok
Mikor szoktál az öngyilkosságra gondolni? Akkor gondolok a halálra, amikor úgy érzem, egyedül vagyok a földön. Mert a valódi lényem, mint ha csapdában vergődne
ebben a testben, és csak odacsapódik más testekhez. Anélkül, hogy megérintené, akár egyetlen ember belső világát is. Kell egy társ, szükségünk van rá.
Tudod olyan könnyű lehetne, miért olyan pokolian nehéz mégis mindig?
Minden, amire vágyom, ebben a szobában van.
Adva van egy férfi és egy nő. A férfi szakács a nő pincér. Találkoznak, de nem közelednek, de a nő felfigyel a férfira. A férfi érzi és a férfi felfigyel a nőre, és mindketten tudják, hogy meg fog történni. Szeretkeznek és meg lehet, hogy csak egy éjszakára, de elfelejtik azt a tízmillió dolgot, ami alapján azt hihetnék nem szeretem őt.
Nem is tetszik nekem, nem is ismerem. Csak, csak azt érzik tökéletes volt. Hogy semmi más nem számít. Csak hogy a nő ezt kezdi elfelejteni, meg lehet, hamarosan a férfi is felejt. Szóval játssza le mégegyszer azt a lemezt Frankienek és Johnnynak, abban a reményben, hogy talán kitartanak és nem fordulnak maguk ellen.

Megjegyzések

  1. na ez már film és még létezik olyan ember, aki hajlandó róla írni, hát gratula

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések