Ideál?

Sokat lehetne azon gondolkozni, hogy mit is jelent valóban az ideális pár fogalma. Létezik egyáltalán olyan fogalom, hogy ideális, v. inkább csak egy elképzelt kép él bennünk, ami az évek során megfogalmazódott számunkra. Tökéletes elvárásaink nem lehetnek, de tökéletességről, mint tökéletes egyezésről sem beszélhetünk. Hasonló tulajdonságokkal, képességekkel, gondolkodásmóddal és értékekkel rendelkező ember létezhet számunkra.
Egy ideálkép megfogalmazására csak akkor válhatunk képessé, ha megfelelő önismerettel rendelkezünk. Önmagunk ismerete egy ideális szemléletet és egy helyes tisztánlátást biztosít számunkra. Továbbá olyan elérhető célok megvalósításán munkálkodhatunk, ami az egész boldogulásunkat, a jövőbe vetett reménységünket is nagyban meghatározza.
Ennek tudatában pedig szabadon megfogalmazhatjuk a legkülönfélébb álmainkat, és mellette a lelki békénk is sértetlen marad.
Ezt azért tartom fontosnak, mert rengeteg nőnél megtapasztaltam, hogy feláldozzák az álmaikat a saját lelki békéjük kedvéért. Így viszont az életükre sem tudnak akkora jelentőséggel tekinteni. Sokkal kevesebb dolgot képesek elérni az életük során.
Mindenkinek vannak igényei, de ez nem feltétlenül támaszt olyan hatalmas elvárásokat, amit ne lehetne elképzelni. Alapvető dolgokra gondolok, ami előfordulhat, hogy más szemében teljesíthetetlen, mert nem tudott odáig eljutni az élete során. Egy határozott, komoly, céltudatos életszemlélettel rendelkező nőre gondolok, akinél az ész mellett jól megfér a saját érzelmei is. Mindig alapvető emberi értékeket fogalmazok meg, mert nincs szükségem arra, hogy elrugaszkodjak a valóságtól. Emellett a főbb vágyaim egy kiegyensúlyozott, őszinte, önmagát adó emberről szólnak, akiben egy felfokozott érzelemmegnyilvánulás és életszeretet figyelhető meg. Akivel valóban élet lehet az élet.
Ezek nem nagy igények.

Megjegyzések

  1. Ezek manapság nagy igények. Kívánom, hogy teljesüljenek!

    VálaszTörlés
  2. Akkor lehet hogy lejjebb kell adnom:D
    De ez csak poén:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések