Az emberek félnek a változástól, mert a változás magában rejti a fájdalmat is

Az emberek félnek a változástól, mert a változás magában rejti a fájdalmat is. Ezért a megszokott beidegződött megszokásaikat szeretik előnybe részesíteni.
Akkor tudnának a változással együtt élni, ha a saját önmagukkal, a fájdalmaikkal is képesek lennének szembenézni, így juthatna el minden ember oda hogy önmagáról tisztán képes legyen beszélni. Ezáltal válna magával szemben is őszintének. Aki nem képes erre, az önmagával szemben nem tud kialakítani egy harmonikus viszonyt, ezért van sok önbizalom hiányos nő. Ezért van az is hogy sok nő hagyja magát alárendelődni a pasijának, hagyják magukat megaláztatni és inkább belenyugszanak.
Az ilyen emberek nem tudnak felnézni saját magukra. Ez pedig egy nagy gátat jelent számukra. Így hiányozni fog a helyes önértékelés és kevésbé tudják ellátni a saját szerepeiket, mert nem is ismerik magukat. Rengeteg olyan házaspár van, akik nem tudnak egymással normálisan beszélgetni. Sokszor megfigyelem az utcán, hogy miközben kézen fogva sétálnak, nem tudják egymást megérteni, mert nem képesek nyíltan saját magukról beszélni. Ezért szokott gyakran előfordulni, hogy nincs helyes rálátásuk a kapcsolatukra, hiába élnek együtt. Ahogy Csernus is szokta mondani ez együtt élés nem egyenlő az egymással való éléssel. Hangosan nem tudják kimondani a negatív illetve a pozitív tulajdonságaikat, és így nem is tudják egymást szembesíteni. Egy önbizalom hiányos ember nem mer kiállni magáért. Ezért siklanak át sok probléma felett, inkább félreteszik és azt hiszik, hogy majd minden megoldódik magától. Ezért keletkezik annyi probléma is egy házasság során. Mert a nagy átlag nem tudja felvállalni önmagát. Ezért lassan a való világ ugyan olyan lesz mint egy virtuális chat szoba. Viszont ha az ember képes önmagáról tisztán, szabadon beszélni, akkor ebből a kimondásból születik meg a felvállalás, amit felelősségvállalásnak hívunk. Az önértékeléshez pedig elengedhetetlenül fontos az önmagunk felvállalása és az életünkért érzett felelősségtudatunk. A kimondás hatására egyben az emberben is elindul egy változás, amit érezne.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések