Egy hölgy levele kapcsán

Olyan hatása van a gondolataidnak, hogy szinte magam előtt látok mindent, amit megfogalmaztál. Szinte érezni lehet azt, hogy milyen lelki és érzelmi folyamatok mehettek benned végbe, hogy milyen lehetett az a nap, hogy valójában mit kellett átélned, min mehettél keresztül. Az önmagaddal való viaskodást, azt a csalódottságot, letörtséget, kedvtelenséget, undort, lelki keserűséget és szenvedést. A rengeteg kérdést, ami megfogalmazódott benned. Az öngyilkosság gondolata, a feladásé, hogy melyik út választása bizonyulhat legfőbb megoldásnak az életedre való tekintettel. Közben folyamatosan cikáztak a gondolataid.
Életről - halálról, barátokról, szeretteidről, szenvedésről, küzdelemről. Mindezt a folyamatos önmagaddal való viaskodás határozta meg.  Majd az útkeresés, mi lehetne a helyes megoldás.
A felismerés, az elhatározás a hit, az élni akarás. Felismerése annak, hogy a legnagyobb ellenséged, egyedül saját magad lehet. Hogy soha nem szabad feladni az életet még akkor sem ha könnyebb útnak tűnne. Ha az egész háborút nem nyerheted meg, de csatákat nyerhetsz, és abból mindig képes lehetsz tanulni, ami tovább fog téged ösztönözni és folyamatosan hajtani, hogy a céljaidat képes legyél elérni. Hogy küzdelem nélkül nem értheted meg az élet értelmét.
Ezt az írást saját magadnak írtad, mint ha önmagaddal beszélgetnél, és akárhányszor elolvasod, mindig hitet képes ajándékozni számodra, meghatározó marad.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések